Zaterdag 16 november jaarlijkse Mars voor het Leven in Utrecht

Op zaterdag 16 november 2019 wordt in Utrecht de jaarlijkse Mars voor het Leven gelopen. De tocht begint om 12.00 uur en start in de Jaarbeurs Utrecht, tegenover het Centraal Station, inloop vanaf 11.00 uur. In 2018 waren er zo’n 10.000 deelnemers en de organisatie hoopt dat dit jaar te overtreffen.

De organisatie hoopt met de Mars een krachtig signaal af te geven naar samenleving en politiek door te laten zien dat velen in Nederland opkomen voor de beschermwaardigheid van het ongeboren leven. Doel is opkomen voor het ongeboren leven door het uitdragen van liefde en waarheid, dat wil zeggen eerlijke informatie geven zonder veroordeling of verwijt, maar juist met begrip, opvang en hulp.

Een ander doel is vrouwen, maar ook hun partners en families wijzen op de bestaande hulp bij onbedoelde zwangerschap en bekendmaken met de mogelijke alternatieven. Het complete programma ziet er als volgt uit:
11.00 uur Inloop (met pro-life markt)
12.00 uur Start inhoudelijk programma met samenzang en sprekers
13.15 uur Start Stille Mars voor het Leven
15.30 uur (+/-) Afsluiting gehele programma

Kijk voor meer informatie en sprekers (onder wie Gert-Jan Segers van de ChristenUnie en Kees van der Staaij van de SGP) op de site Van Schreeuw om Leven.

Eerst naar de mis

Op de ochtend van de Mars, wordt in Utrecht de mis gevierd in de buitengewone vorm (Tridentijns in de Sint-Jozefkerk) en in de gewone vorm (Catherinakathedraal). Vandaar lopen de deelnemers aan de mis dan in processie naar de Jaarbeurs, waar de Mars vertrekt.

10:00 – Heilige Mis (buitengewone vorm)
Sint-Jozefkerk, Draaiweg 44, Utrecht.
10:30 – Heilige Mis (gewone vorm)
Catherinakathedraal, Lange Nieuwstraat 36, Utrecht
11:30 – Processie naar de Jaarbeurs
Van Jozefkerk via Catherinakathedraal naar Jaarbeurs

Voor studenten/jongeren

Kijk voor een programma met spreekster Bethany Janzen van ProLife Europe op RK Activiteiten.nl. Janzen spreekt vrijdag 15 november om 20.30 uur tijdens een voor­pro­gramma voor jongeren in Den Haag. Zaterdag, na de Mars voor het Leven, spreekt zij tijdens de Pro-Life Students Meet-Up die wordt geor­ga­ni­seerd door de Katholieke Studenten Utrecht (KSU) en zondag­avond 17 november leidt ze vanaf 19.00 uur  een Pro-Life Argumentation Workshop in de zaal naast de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Keizersgracht te Amsterdam.

AVG-nieuws: is elke phishing mail een datalek?

Een nep-email of email van een afzender met kwade bedoelingen wordt ook wel phishing genoemd. De afzender hoopt dat de ontvanger een bijlage, knop of een link in het bericht opent om vervolgens bijvoorbeeld persoonsgegevens of geld binnen te hengelen. Ook kan de computer door een phishing mail geïnfecteerd worden door een computervirus. Phishing is naast het verkeerd verzenden van post of e-mails de meest voorkomende oorzaak van een datalek. Vraag is nu of elke phishing mail een datalek is en wat u kunt doen wanneer u zo’n phishing mail ontvangt.

Lees verder

Kerken besteden in 2018 bijna 90 miljoen in tijd en geld aan armoedebestrijding

Kerken en diaconale organisaties dragen fors bij aan de bestrijding van armoede. Dat blijkt uit het armoedeonderzoek dat vrijdag 8 november gepresenteerd werd in de Pauluskerk te Rotterdam door onder anderen bisschop De Korte. Kerken besteedden in 2018 40,7 miljoen euro aan binnenlandse armoedebestrijding. Reken je de uren mee die vrijwilligers vanuit kerken aan dit werk gaven, dan komt er nog eens 47,9 miljoen euro bij. In totaal gaat het om een bijdrage 88,6 miljoen euro. Lees verder

Kardinaal Turkson spreekt in Amsterdam over Waddenzee, klimaatverandering en watermanagement

Dinsdagavond 5 november 2019 organiseert de Waddenvereniging in De Balie te Amsterdam de conferentie ‘Zeespiegelstress’ over klimaatverandering en de Waddenzee. Daags daarop – woensdag 6 november – start op de Vrije Universiteit van Amsterdam het tweedaagse internationale symposium ‘Water in times of Climate Change’. Gastspreker namens de R.-K. Kerk op beide podia is kardinaal Peter Turkson. Lees verder

Friese commissaris van de Koning Arno Brok: ‘Katholiek zijn is deel van mijn identiteit’

In het oktobernummer van Spreek!, het bisdomblad van Groningen-Leeuwarden, komen  uiteenlopende stemmen aan het woord over ‘Missie in deze tijd’. Een openhartige commissaris van de Koning (CdK, foto) naast een gedreven Afrikaanse pastoor in Friesland. De missie van de Neocatechumenale Weg naast die van katholieke basisscholen en ‘publieke theologen’ van de Radboud Universiteit. Lees verder