In 2025 viert de Rooms-Katholieke Kerk een jubeljaar. Het thema van dit jaar is ‘Pelgrims van Hoop’, Voorafgaand aan het jubeljaar heeft het Vaticaan 2024 uitgeroepen tot jaar van gebed.

Elke 25 jaar wordt er in de Rooms-katholieke Kerk een zogeheten Jubeljaar of Heilig Jaar gehouden. Dit is een oude traditie om schoon schip te maken en met nieuwe energie de toekomst tegemoet te gaan. Het laatste reguliere Heilig Jaar was het millenniumjaar 2000. Net als destijds heeft het Vaticaan als voorbereiding op dat Jubeljaar een thema voor het voorafgaande jaar vastgesteld. In 2024 is dat het gebed.

Nationale Bedevaart

In het jubeljaar houden de Nederlandse bisdommen een gezamenlijke bedevaart naar Rome. Deze vindt plaats in de meivakantie (26 april tot en met 3 mei 2025). De inschrijving voor deelname aan deze reis is geopend.

Scrol naar beneden voor meer informatie, artikelen en beschikbare downloads. NB: Veel van deze artikelen zijn ook geschikt voor overname in het parochieblad  en de serie artikelen met achtergrondinformatie over het Jubeljaar is daar speciaal voor geschreven!

Hymne Jubeljaar