75-jarig justitiepastoraat vraagt in brief aandacht voor Dag van de Gevangenen

Hoofdaalmoezenier Ryan van Eijk van het justitiepastoraat, vraagt in een brief gericht aan de parochies om in de vieringen van zondag 13 oktober aandacht te geven aan gevangenen en aan iedereen die lijdt onder de gevolgen van criminaliteit. Behalve om de slachtoffers van misdrijven, gaat het daarbij ook om de kinderen, familie en vrienden van zowel daders als slachtoffers – én om de daders van misdaden zelf. Want daders dragen immers zelf ook gevolgen van hun daden, zoals de straf ervoor. Continue reading

Zondag 9 juni is Open Kloosterdag met als thema ‘Wat is jouw verhaal?’

Op zondag 9 juni wordt voor de elfde keer de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n dertig kloosters in het hele land zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Thema is dit keer ‘Wat is jouw verhaal?’.

Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat de keuze voor het klooster een eigentijdse levenskeuze is. Zij vertellen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Tijdens deze Open Kloosterdag willen de zusters, paters en broeders graag hun verhaal vertellen. Wie zijn zij?  Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Waar staan ze voor? Ze vertellen graag waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. En ze horen graag van de bezoekers wat hun verhaal is!

Gevarieerde programma’s

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Meer informatie

Op de website van de Konferentie van in Nederland gevestigde Religieuzen (KNR) staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s.

 

Adveniat presenteert inspiratieboekje over het Onze Vader in kader Jaar van Gebed

Op donderdag 16 mei is in ’s-Hertogenbosch een speciaal inspiratieboekje gepresenteerd in het kader van het Jaar van het Gebed. Het eerste exemplaar van het boekje met de titel ‘Onze Vader die in de hemel zijt’ werd door Leo Fijen van uitgeverij Adveniat overhandigd aan de bisschoppen mgr. Gerard de Korte en mgr. Herman Woorts, die beiden aan het boekje hebben meegewerkt. Continue reading

Boodschap paus Franciscus voor eerste Werelddag van de Kinderen, 26 mei

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024 wordt in Rome en in de Rooms-Katholieke Kerk wereldwijd de allereerste Werelddag van de Kinderen gevierd. Deze dag werd door de paus aangekondigd op 8 december 2023, op het hoogfeest van Maria Onbevlekt Ontvangen. Paus Franciscus schreef ook een boodschap voor deze dag met als thema: ‘Zie, Ik maak alle dingen nieuw’. Continue reading