Door het Secretariaat van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland (SRKK) worden in de reeks Kerkelijke Documentatie (KD) vertalingen in het Nederlands uitgegeven van belangrijke kerkdocumenten, zoals de encyclieken, brieven, boodschappen of toespraken van de paus. Ook publiceert het SRKK belangrijke documenten van de Nederlandse Kerkprovincie. U ziet hier de meest recente edities op rij, die u met ons bestelformulier meteen kunt bestellen.

Kerkelijke Documentatie 2016

2016/nummer 1

Post synodale exhortatie Amoris laetitia van paus Franciscus, naar aanleiding van de Buitengewone Bisschoppensynode in 2014 en de daaropvolgende Gewone Bisschoppensynode in 2015, beide met als onderwerp huwelijk en gezin. De paus onderstreept de betekenis van het huwelijk en het gezin als een bron van door God geschonken vreugde. Prijs: € 17,50 inclusief verzendkosten, exclusief behandelkosten à €1,10.

Kerkelijke Documentatie 2015 en 2014

2015/nummer 2

Encycliek Laudato si’ van paus Franciscus over de zorg voor het gemeenschappelijke huis.

2015/nummer 1

Bijzondere Ad Limina editie met alle belangrijke teksten rondom het bezoek (Ad Limina) van de Nederlandse bisschoppen aan paus Franciscus in december 2013.
Verder bevat deze uitgave diverse boodschappen van paus Franciscus in 2014.

Prijs: € 12,50 inclusief verzendkosten, exclusief behandelkosten à €1,10.

2014/nummer 1

Apostolische Exhortatie Evangelii Gaudium van paus Franciscus over de vreugde van het Evangelie. Deze vreugde ligt besloten in een persoonlijke relatie met de Heer. Wie de vreugde daarvan ervaart, wil en moet haar delen, stelt de paus.
Prijs: € 15,50 inclusief verzendkosten, exclusief behandelkosten à €1,10.

Kerkelijke Documentatie 2013

2013/nummer 3

Encycliek Lumen Fidei van paus Franciscus. De aanzetten voor dit pauselijk schrijven over het geloof als goddelijke deugd, naar de beginwoorden ‘Lumen Fidei’ genoemd – licht van het geloof, zijn gegeven door paus Benedictus XVI en uitgewerkt en voltooid door de huidige paus. Daarmee is de trilogie over de goddelijke deugden compleet: over de liefde (Deus Caritas Est 2005), over de hoop (Spe Salvi 2007) en deze over het geloof.

2013/nummer 2

Van de congregatie van de Clerus het Directorium voor het ambt en het leven van de priesters.

2013/nummer 1

Diverse boodschappen en toespraken paus Benedictus XVI.
Verklaring van de bisschoppen van COMECE met betrekking tot het doel van het verdrag van de EU over de concurrerende sociale markteconomie
Vastenboodschap 2013 van de Nederlandse bisschoppen.

Gemeenschappelijke verklaring Nederlandse kerk inzake Doop

Kerkelijke Documentatie 2012

2012/nummer 3

Lezingen symposium 12 oktober 2012.
Vijftig jaar Vaticanum II.
En start Jaar van het geloof.

2012/nummer 2

Diverse boodschappen paus Benedictus XVI.
Pastorale richtlijnen voor het bevorderen van roepingen tot het priesterambt.
Toespraken gewoon openbaar consistorie voor de creatie van nieuwe kardinalen.

Prijs: € 8,00 inclusief verzendkosten, exclusief behandelkosten à €1,10.

2012/nummer 1

Richtlijnen Jaar van het geloof.
Diverse boodschappen paus Benedictus XVI.
Vastenboodschap Nederlandse bisschoppen.

Bestelformulier