Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Parochiebladenservice > Nieuwe uitgave in serie Kerkelijke Documentatie met onder meer Querida Amazonia

Nieuwe uitgave in serie Kerkelijke Documentatie met onder meer Querida Amazonia

Op woensdag 12 februari 2020 werd de postsynodale exhortatie van paus Franciscus naar aanleiding van de  bijzondere bisschoppensynode over de Amazoneregio gepubliceerd. Deze exhortatie komt nu beschikbaar in een door de Nederlandse Bisschoppenconferentie geautoriseerde vertaling in de serie Kerkelijke Documentatie.

De titel van de postsynodale exhortatie is Querida Amazonia, wat Geliefde Amazone betekent. De paus vraagt in deze brief om een nieuw begin voor de Amazone, vanuit een levendig en geïncarneerd geloof, met een hernieuwde zendingsdrang die vertrouwt op de genade.

‘Oproep om naar buiten te treden’

Het tweede document in deze uitgave van Kerkelijke Documentatie is ‘De pastorale bekering van de parochiegemeenschap ten dienste van de evangeliserende zending van de Kerk’. Dit is een instructie die suggesties en richtlijnen biedt om de pastorale gemeenschap te vernieuwen. Het document ‘is een waardevolle kans voor pastorale bekering die in essentie missionair is’, aldus de Congregatie voor de Clerus, die de instructie uitbracht. ‘Het is een oproep aan parochies om naar buiten te treden’.

Twee teksten die ieder vanuit een eigen perspectief inspireren en aanmoedigen om missionair kerk te zijn, samengevoegd in Kerkelijke Documentatie 2021 nr. 2.

Bestellen

Bestellen kan via het bisdom Breda: 076 – 522 34 44, dagelijks telefonisch bereikbaar tot 12.30 uur. NB: in verband met de zomerperiode kan levering van uw bestelling iets langer duren.
Per e-mail: stuur een mail naar bestel@rkk.nl met in het bericht uw naam en volledige adresgegevens (zoals hieronder).
Per post: via Bisdom Breda, Postbus 90.189, 4800 RN Breda. U kunt voor het bestellen ook onderstaand bestelformulier printen en ingevuld opsturen:

——————————————————————————-

Ja, ik bestel Kerkelijke Documentatie deel 2, 2021.

Prijs € 15,00 per stuk, inclusief verzendkosten, excl. behandelingskosten à € 1,10.

Naam:

 

Straat:

 

Postcode:                     Plaats:

 

Aantal exemplaren:

 

E-mailadres:

 

IBAN Banknummer:

 

In een gefrankeerde envelop sturen naar: Bisdom Breda, Postbus 90.189 4800 RN Breda.

 

Tags: , ,