Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Hoogleraar Erik Borgman spreker op Inspiratiedag Kerkproeverij/Back to church 12 april 2019

Hoogleraar Erik Borgman spreker op Inspiratiedag Kerkproeverij/Back to church 12 april 2019

In 2019 wordt opnieuw Kerkproeverij georganiseerd, een initiatief van de Raad van Kerken, IZB en MissieNederland met als mediapartners KRO-NCRV en EO. Kerkproeverij/Back to church is bedoeld om gasten uit te nodigen (weer) mee te gaan naar de kerk. Om lokale kerken te inspireren en te stimuleren om mee te doen, wordt vrijdag 12 april 2019 een Inspiratiedag georganiseerd. Spreker is hoogleraar en lekendominicaan Erik Borgman.

In het weekend van 28 en 29 september 2019, of desgewenst in een ander weekend, worden kerkleden van de deelnemende kerken gevraagd iemand uit te nodigen voor een viering in dat weekend. Er is een landelijk weekend vastgesteld, maar parochies zijn geheel vrij om op een andere datum kerkproeverij te organiseren mocht dat beter uitkomen in de eigen planning.

Het hele jaar uitnodigend en gastvrij

Naast de spreker, die tijdens de Inspiratiedag in zal gaan op onderwerpen als de plek van de kerk in de samenleving en de plek van gelovigen in de huidige maatschappij vol uitdagingen, staan er diverse praktische workshops op het programma. Deze draaien om de vraag hoe een kerk een gastvrije, uitnodigende kerk kan zijn.

Zo wordt er verder nagedacht over de volgende vragen: hoe mensen op een ontspannen manier uit te nodigen voor de kerkdienst; hoe een vervolg te geven aan een geslaagde uitnodiging; hoe in de eigen kerk te werken aan een cultuur die het hele jaar uitnodigend en gastvrij is.

Tijdens de lunch, die wordt aangeboden door de Evangelische Omroep, is er volop gelegenheid om van gedachten en ideeën te wisselen met de deelnemers uit de verschillende kerkgenootschappen. De dag vindt plaats bij de EO in Hilversum en begint met een inloop om 09.30 en start daadwerkelijk om 10.00 uur. Het programma is rond 15.00 uur afgelopen.

Aanmelden

Deelname is gratis, aanmelden kan nu al en het is aanbevolen dit snel te doen, de Kerkproeverij Inspiratiedagen zitten doorgaans snel vol! Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

 

 

Tags: ,