Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Coronavirus > Nieuwe downloads op www.vierpasen.nl: kleurplaat voor kinderen en pdf boek met gebeden

Nieuwe downloads op www.vierpasen.nl: kleurplaat voor kinderen en pdf boek met gebeden

Op woensdag 31 maart zijn er twee nieuwe downloads beschikbaar gemaakt op www.vierpasen.nl. Voor de kinderen is er een mooie kleurplaat in de stijl van de Vier Pasencampagne. Ook is de pdf van de Adveniat bestseller ‘Van Maria Lichtmis tot Pinksteren, bidden in onzekere tijden’ nu te downloaden.

De kleurplaat is gemakkelijk te downloaden, te printen en dan kunnen kinderen er tijdens de komende paasdagen mee aan de slag. Voor ouders en alle andere belangstellenden is er de pdf van het boek met gebeden waaraan onder anderen de bisschoppen Jan Hendriks (bisdom Haarlem-Amsterdam) en bisschop Gerard de Korte (bisdom ’s Hertogenbosch) een bijdrage hebben geleverd.

Het boek is een bestseller van uitgeverij Adveniat, die er vele exemplaren van verkocht en de tekst nu ook op deze manier beschikbaar wil maken. Er zijn gebeden voor de periode van Maria Lichtmis (2 februari) tot en met Pinksteren (23 mei 2021), vijftig dagen na Pasen.

Tenslotte is ook de Paaswens van de bisschoppen, zoals die tot en met Pasen wordt uitgezonden via verschillende landelijke en regionale radiozenders, nu terug te luisteren op www.vierpasen.nl

Nieuw filmpje online

Op 31 maart is ook het tweede filmpje in een serie van acht online gezet. Bisschop Ron van den Hout van bisdom Groningen-Leeuwarden legt hierin uit wat de Chrismamis is, wat er tijdens deze mis gebeurt, namelijk de wijding van heilige olie. Deze olie wordt gebruikt tijdens belangrijke levensmomenten in het leven van katholieke gelovigen, zoals doopsel, vormsel, ziekenzalving en priesterwijding. In de dagen die volgen komen ook de andere filmpjes dan een voor een beschikbaar. Lees meer over de acht filmpjes in dit bericht.

Tags: