Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Bisschop Van den Hende zegent bloemen voor Pasen in Rome

Bisschop Van den Hende zegent bloemen voor Pasen in Rome

Bisschop Van den Hende van Rotterdam zegende op dinsdag 4 april de Nederlandse bloemen die vanuit zijn bisdom op transport gingen voor Pasen in Rome. “De bloemen onderstrepen het belang van het paasfeest, waarop we vieren dat Jezus is opgestaan uit de dood. Het is ons belangrijkste feest”, aldus de bisschop vanuit de Keukenhof, waar de zegening van de bloemen plaatsvond.

“Deze bloemen worden hier gezegend om God te danken voor de groeikracht en het leven dat we ontvangen hebben. Maar ook opdat het een veilige reis mag zijn en dat het arrangement op het Sint-Pietersplein en het paasfeest, waarop we vieren dat Jezus verrezen is, weer veel mensen mogen aanspreken.”

Met de Nederlandse bloemen wordt het Sint Pietersplein versierd. Op Eerste Paasdag, zondag 9 april, wordt om 10.00 uur wereldwijd en ook op NPO2 de Hoogmis van Pasen uitgezonden, rechtstreeks vanaf het Sint Pietersplein te Rome. Voorganger is Paus Franciscus. Tussen de viering en de aansluitende zegen Urbi et Orbi is een kort verslag te zien van hoe Nederlandse vrijwilligers de dag ervoor het Sint Pietersplein hebben versierd met de Nederlandse bloemen.

Bekijk een video over het zegenen van de bloemen op de website van bisdom Rotterdam.

 

Foto: bisdom Rotterdam.

Tags: , ,