Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Speciale uitgave Kerkelijke Documentatie met teksten over het vrouwelijke religieuze leven

Speciale uitgave Kerkelijke Documentatie met teksten over het vrouwelijke religieuze leven

Er is een nieuwe uitgave in de serie Kerkelijke Documentatie verschenen, een speciale editie met daarin drie teksten over het vrouwelijke religieuze leven. Deze editie is tot stand gekomen in samenwerking tussen de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) en de Nederlandse Bisschoppenconferentie. Kerkelijke Documentatie nr. 2 2019 is nu te bestellen.

Deze speciale uitgave is samengesteld door de overlegcommissie van de KNR  en de Bisschoppenconferentie. In dit nummer komen drie teksten bij elkaar die elk een onderwerp behandelen, gerelateerd aan het vrouwelijke religieuze leven.

Zo is er de constitutie Vultum Dei Quaerere, Het Gelaat van God zoeken, van paus Franciscus over het vrouwelijke contemplatieve leven. Deze tekst wordt aangevuld met Cor Orans, een instructie voor de toepassing van Vultum Dei Quaerere, door de Congregatie voor de Instituten van het Godgewijde Leven en Sociëteiten van Apostolisch Leven. Deze congregatie bracht ook de instructie Ecclesiae Sponsae Imago uit, over de ordo virginum, de orde van Godgewijde maagden en ook deze tekst is opgenomen in deze uitgave.

Deze bijzondere editie in de serie Kerkelijke Documentatie die wordt uitgegeven door het Secretariaat Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK), biedt zo een bijzondere lees- en leerervaring voor iedereen met belangstelling voor het religieuze leven. De uitgave kost € 15,- exclusief verzend- en behandelkosten. De oplage is deels gereserveerd en daarmee beperkt, dus bestel snel, want op is op!

Bestellen:

Bestellen kan via het bisdom Breda: 076 – 522 34 44, dagelijks telefonisch bereikbaar tot 12.30 uur. Per e-mail: stuur een mail naar bestel@rkk.nl met in het bericht uw naam en volledige adresgegevens (zoals hieronder). Per post: via Bisdom Breda, Postbus 90.189, 4800 RN Breda. U kunt voor het bestellen ook onderstaand bestelformulier printen en ingevuld retourneren: (NB: bestellingen worden i.v.m. de feestdagen begin 2020 geleverd).

——————————————————————————-

Ja, ik wil Kerkelijke Documentatie deel 2 2019 bestellen.

Prijs € 15,00 per stuk, exclusief verzendkosten, excl. behandelingskosten.

Naam:

 

Straat:

 

Postcode:                     Plaats:

 

Aantal exemplaren:

 

E-mailadres:

 

IBAN Banknummer:

 

In een gefrankeerde envelop sturen naar: Bisdom Breda, Postbus 90.189 4800 RN Breda

 

 

Tags: , ,