Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Videoverslag van toewijding bisdommen online

Videoverslag van toewijding bisdommen online

Zaterdag 13 mei hebben de bisschoppen de bisdommen toegewijd aan het Onbevlekte hart van Maria. Vandaag publiceerde het videokanaal van de bisschoppenconferentie, Katholiekleven.nl, het videoverslag van deze bijzondere viering die plaatsvond in de Onze-Lieve-Vrouwe Basiliek in Maastricht.

Eerder werd op deze site het beeldverslag van de viering gepubliceerd, met daarbij de preek die kardinaal Eijk hield bij deze gelegenheid.

Het videoverslag voegt daar met filmbeelden een nieuwe dimensie aan toe. In dit verslag geeft kardinaal Eijk een toelichting bij de toewijding en komt ook mgr. De Jong, hulpbisschop van het bisdom Roermond aan het woord. “We hebben de bisdommen toegewijd aan Maria, zoals we ook na het doopsel bijvoorbeeld kinderen aan Maria toewijden. En zoals na het huwelijk mensen nog even naar het Maria altaar gaan om zich toe te wijden”, aldus mgr. De Jong.

Bekijk de video op Katholiekleven.nl en hoor waarom de gelovigen die de vespers meemaken spreken van een mooie, indrukwekkende en verbindende viering!

Foto: Ramon Mangold.