Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Logo Wereldjongerendagen Panama 2019 bekend

Logo Wereldjongerendagen Panama 2019 bekend

Het logo voor de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2019 in Panama worden gehouden, is bekend gemaakt. Het logo is ontworpen door Ambar Calvo, een student aan de universiteit van Panama en 20 jaar oud. Zij was de winnaar van de wedstrijd die was uitgeschreven door Paus Franciscus voor het ontwerpen van een nieuw WJD-logo. Maria staat centraal in het ontwerp.

18-05-2017-logo-wjd-2018-2Eén van de karakteristieke onderdelen van het logo is het Panamakanaal, dat ook staat voor de weg van de pelgrim die door Maria de weg naar Jezus vindt en hem ontmoet. Bovenin het logo is een silhouet van Panama zichtbaar. Het land verbindt Noord- en Zuid-Amerika met elkaar. De verbinding wordt de Panamese Isthmus, de landbrug tussen de twee werelddelen, genoemd en wordt in dit ontwerp gezien als een plek van welkom. Het kruis in het logo is het Pelgrimskruis. Rechts staat het silhouet van de maagd Maria. De vijf stippen boven haar hoofd vormen een kroon en staan voor de vijf continenten op onze planeet.

De combinatie van de elementen in het logo vormen een hart en de letter ‘M’. De letter en het symbool van het hart staan voor de uitdrukking ‘Brug van de Wereld, Hart van het universum’. Deze uitdrukking verwijst naar Maria als brug tussen mensen en Jezus.

Wereldjongerendagen Panama

De WJD vormen een evenement georganiseerd door de Rooms-Katholieke Kerk. Het brengt jonge mensen van over de hele wereld samen. Voor de eerste keer in de geschiedenis worden de WJD gehouden in Midden-Amerika. Paus Franciscus zei dat we een “kerk van vertrek en ontmoeting met de ander” moeten zijn. Maria is de weg om dichter bij Jezus te komen. Panama zal in 2019 dienstbaar zijn aan de pelgrims, zodat zij Hem werkelijk kunnen ontmoeten.

Bron: http://www.jongekerk.nl/

Lees hier meer over de WJD 2019.