Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Interreligieuze dialoog > Vaticaanse Vesakh-boodschap: bouwen aan een cultuur van compassie en broederschap

Vaticaanse Vesakh-boodschap: bouwen aan een cultuur van compassie en broederschap

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog te Rome gaf op 2 april een boodschap uit ter gelegenheid van Vesakh. Op de volle maan van de maand Vesakh, vallend in april/mei, herdenken boeddhisten de geboorte, het ontwaken en de dood van de Boeddha.

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog roept in de boodschap boeddhisten op hun christelijke vrienden te vergezellen en te steunen bij het bevorderen van liefdevolle vriendelijkheid en broederschap in de wereld van vandaag.

Net zoals wij, boeddhisten en christenen, van elkaar leren hoe we elke dag meer aandacht en compassie kunnen hebben, zo kunnen we blijven zoeken naar manieren om samen te werken”, zegt kardinaal Miguel Ángel Ayuso Guixot, M.C.C.J., voorzitter van de Raad. De Raad legt in de boodschap uit dat er een educatief proces nodig is voor onze gezamenlijke ‘reis’, om de continuïteit van onze universele solidariteit te waarborgen en om te bouwen aan een cultuur van compassie en broederschap. Kardinaal Guixot: “We zijn ook blij te zien dat boeddhisten en christenen in verschillende delen van de wereld putten uit diepgewortelde waarden en samenwerken om de oorzaken van sociale misstanden uit te roeien.”

De Raad vraagt aandacht voor degenen die getroffen zijn door de coronaviruspandemie en voor degenen die hen bijstaan en moedigt aan om deze moeilijke tijd met hoop, medeleven en liefde te leven.

Bij die boodschap sluit de Nederlandse katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog zich graag aan.

De boodschap wordt in Nederland door de landelijke katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog toegezonden aan boeddhisten in Nederland. De boodschappen worden goed ontvangen en helpen bij het opbouwen van goede relaties.

Download hier de boodschap voor Vesakh 2020

 

Drs. Berry van Oers

Katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog

Tags: ,