Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Vanwege overweldigende belangstelling: herdruk publieksmagazine over Titus Brandsma

Vanwege overweldigende belangstelling: herdruk publieksmagazine over Titus Brandsma

In ruim anderhalve week is een oplaag van 20.000 exemplaren van het magazine ‘Titus Brandsma. Heilige van de Lage Landen’ landelijk verspreid. De heiligverklaring van pater Titus Brandsma op 15 mei aanstaande door Paus Franciscus in Rome trekt veel belangstelling, zo blijkt.

Het tijdschrift met een veelzijdig portret van Titus’ leven en zijn actuele betekenis, is door de Nederlandse bisdommen, de Karmel Orde en andere religieuze gemeenschappen naar hun achterban verspreid. Maar ook daarbuiten manifesteert zich belangstelling voor Titus: van geïnteresseerde particulieren uit het hele land, en van instellingen verbonden met de naam van Titus Brandsma.

Herdruk bestellen:

Gelet op de heiligverklaring in mei is besloten tot herdruk van de Titus-special. Geïnteresseerden worden opgeroepen voor 9 mei te bestellen bij het bisdom Den Bosch als centraal distributiepunt: communicatie@bisdomdenbosch.nl.  De prijs voor een magazine is 1 euro plus verzendkosten.

U kunt hier het magazine als pdf bekijken.

Meer tips in verband met de heiligverklaring van Titus Brandsma:

*Videofilm Katholiekleven.nl: persoonlijke interviews met prior-provinciaal Huub Welzen van de Nederlandse Karmel Orde en zuster Karmeliet Hettie Berflo over de betekenis van Titus Brandsma.

*Bedevaartorganisatie Huis van de Pelgrim biedt een meerdaagse Rome-reis voor aanwezigen bij de heiligverklaring:

*Filmpje voor ‘Vier Pasen’: Bid de Kruisweg van Titus Brandsma en Jac Maris te Dokkum:

Tags: , ,