Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Naar schatting 700.000 jongeren bij slotmis WereldJongerenDagen Panama

Naar schatting 700.000 jongeren bij slotmis WereldJongerenDagen Panama

De WereldJongerenDagen in Panama zijn zondag 27 januari met een heilige mis afgesloten in het Metropark nabij Panamastad. Samen met paus Franciscus en honderden bisschoppen en priesters vierden naar schatting zo’n 700.000 jongeren samen deze mis. Ook de Nederlandse deelnemers waren er bij samen met mgr. Hendriks en mgr. De Jong.

Aan het einde van de WJD in Panama werd bekendgemaakt dat de volgende editie zal plaatsvinden in de Portugese hoofdstad Lissabon. Organisatie is dan in handen van het Patriarchaat van Lissabon, dat de exacte datum in 2022 later nog bekend zal maken, aldus kardinaal Manuel José Macário do Nascimento Clemente, de patriarch van Lissabon.

WJD@home

Terwijl de 130 Nederlandse deelnemers in Panama genoten van de WereldJongerenDagen daar, beleefden op Ameland 180 deelnemers de WJD@home. Via een live verbinding brachten zij een groet aan de Panama-gangers (foto links). Op Ameland vierden zij zondagochtend 27 januari de eucharistie met mgr. Van den Hout en mgr. Van den Hende en deze viering werd live uitgezonden op NPO2 door KRO-NCRV. Deze uitzending is hier terug te zien.

Lees hier de preek van paus Franciscus tijdens de slotmis (Engels). Kijk voor impressies rechtstreeks vanaf de WJD op facebook.com/jongkatholiek/ en voor meer informatie en foto’s op het liveblog over de WJD op de website van JongKatholiek.

Foto’s: Ramon Mangold. Foto Ameland: JongKatholiek. Foto onder: een Nederlandse deelnemer tijdens de slotmis in Panama.