Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Kardinaal Eijk ontvangt condoleances paus Franciscus na overlijden kardinaal Simonis

Kardinaal Eijk ontvangt condoleances paus Franciscus na overlijden kardinaal Simonis

Via de pauselijk nuntius mgr. Aldo Cavalli heeft kardinaal Eijk een condoleance bericht ontvangen van paus Franciscus bij het overlijden van kardinaal Simonis. “Bedroefd over de dood van kardinaal Adrianus Johannes Simonis, breng ik u en de geestelijken, religieuzen en lekengelovigen van het aartsbisdom mijn condoleances over,” zo laat de paus weten.

Paus Franciscus: “Met u samen dank ik de Almachtige God voor het getrouwe getuigenis van het evangelie van wijlen kardinaal Simonis, zijn jaren van toegewijde bisschoppelijk dienstwerk aan de Kerk van Rotterdam en Utrecht, en zijn gewaardeerde inspanningen in dienst van de kerkelijke gemeenschap.”
Ook de Vaticaanse staatssecretaris kardinaal Parolin heeft zijn condoleances overgebracht aan kardinaal Eijk. Kardinaal Eijk bezocht op de dag van het overlijden kardinaal Simonis en gaf hem toen de rozenkrans die paus Franciscus hem een week eerder speciaal voor de emeritus aartsbisschop had meegegeven. Daarover vertelt kardinaal Eijk in deze videoboodschap.

Bericht en foto (gedenkplek voor kardinaal Simonis in de Catharinakathedraal) via aartsbisdom Utrecht. 

Tags: , ,