Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Bij het overlijden van kardinaal Simonis: kardinaal Eijk blikt terug in een videoboodschap

Bij het overlijden van kardinaal Simonis: kardinaal Eijk blikt terug in een videoboodschap

Op 2 september overleed kardinaal Simonis, emeritus-aartsbisschop van Utrecht. In een videoboodschap op katholiekleven.nl reageert kardinaal Eijk een dag later, 3 september, op het overlijden. Kardinaal Eijk deelt enkele herinneringen aan kardinaal Simonis, die hij al vroeg leerde kennen “als een warme, plezierige man, tegelijkertijd was de wijze waarop hij het geloof uitdroeg voor mij een voorbeeld.”

Kardinaal Eijk vertelt hoe hij samen met de hulpbisschoppen van Utrecht, mgr. Woorts en mgr. Hoogenboom, afscheid heeft genomen van kardinaal Simonis. Kardinaal Simonis is 88 jaar geworden. Zijn uitvaart vindt plaats op donderdag 10 september in de Sint Catharinakathedraal in Utrecht. Hij wordt begaven op de begraafplaats St. Barbara. Omroep KRO-NCRV zal de uitvaartplechtigheid live uitzenden. Kijk voor meer informatie over de uitvaart op de site van het aartsbisdom Utrecht.

Kijk hier de video van katholiekleven.nl met kardinaal Eijk:

 

Tags: , ,