Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwe encycliek paus Franciscus over broederschap wordt gepresenteerd in oktober

Nieuwe encycliek paus Franciscus over broederschap wordt gepresenteerd in oktober

Voorafgaand aan de feestdag van Sint Franciscus, 4 oktober, zal paus Franciscus een encycliek over menselijke broederschap en sociale vriendschap presenteren. Hij reist daarvoor speciaal naar Assisi, waar hij het graf van de heilige Franciscus, stichter van de minderbroeders, zal bezoeken.

Het gaat om de derde encycliek van zijn pontificaat die als titel krijgt ‘Fratelli tutti’ (‘Allen broeders’). Dat heeft de Vaticaanse persdienst bekend gemaakt. Een encycliek, oorspronkelijk een rondzendbrief met instructies aan de bisschoppen, is een document waarin de paus zich tot de hele Kerk “en alle mensen van goede wil” richt met betrekking tot een bepaald thema op sociaal-ethisch, pastoraal of leerstellig terrein.

Dat hij zijn derde encycliek in Assisi wil ondertekenen is van symbolische betekenis. De heilige Franciscus geldt op een bijzondere manier als een heraut van vrede en broederschap. Deze thema’s staan hoog op de agenda van de paus, benadrukt de Vaticaanse persdienst. De titel van zijn eerste boodschap als paus voor Wereldvredesdag in 2014 luidde ‘Broederschap, grondslag en weg naar vrede’.

Lees het hele bericht op katholiekleven.nl.

 

Foto: Servizio Fotografico – L’Osservatore Romano: Paus Franciscus en andere geestelijken tijdens de ontmoeting op 20 september 2016, in de basiliek van de H. Franciscus in Assisi.

 

Tags: ,