Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > 450 jaar Martelaren van Gorcum: stripverhaal over gebeurtenissen nu online beschikbaar

450 jaar Martelaren van Gorcum: stripverhaal over gebeurtenissen nu online beschikbaar

“De Tijdelijke Dood” is het stripverhaal over de gebeurtenissen in 1572 die leidden tot de dood van de Martelaren van Gorcum. Het stripverhaal (48 pagina’s) is getekend door Geert de Sutter en verscheen voor het eerst in 2007 op initiatief van de Brielse Bisschoppelijke Commissie. Vanwege de 450 jaar herdenking van de Martelaren van Gorcum is het stripverhaal nu gedigitaliseerd en voor het eerst online voor een breed publiek beschikbaar.

Dit jaar is het precies 450 jaar geleden dat in Brielle negentien geestelijken hun leven gaven, die wij kennen als de Martelaren van Gorcum. Het Bedevaartsoord Brielle wil daar dit jaar op een bijzondere wijze bij stilstaan.

Bedevaartseizoen Brielle opent op zaterdag 14 mei

Het bedevaartseizoen wordt geopend op zaterdag 14 mei. Belangstellenden zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Om 11.00 uur is er een pontificale hoogmis met mgr. Woorts, hulpbisschop van het aartsbisdom Utrecht en bisschop-referent voor de bedevaarten, en mgr. Van den Hende. Het adres van het Heiligdom van de Martelaren van Gorcum is De Rik 5 (hoek Kloosterweg), LA Brielle.

Vanaf 15 mei tot 31 augustus is de bedevaartskerk geopend op dinsdag t/m vrijdag 13.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag 13.00-16.00 uur. In de agenda op martelarenvangorcum.nl zijn de vieringen op het heiligdom vermeld en de priesters die celebrant zijn. Voorafgaand aan de viering van de eucharistie om 14:00 uur is het mogelijkheid het sacrament van boete en verzoening te ontvangen.

 

Bericht en beeld via bisdom Rotterdam.

 

Tags: , ,