Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Wandel voor een ander met Vastenactie: in eigen omgeving door Latijns-Amerika

Wandel voor een ander met Vastenactie: in eigen omgeving door Latijns-Amerika

Altijd al eens door de tropische oerwouden van Panama willen wandelen? De gevaarlijkste weg ter wereld willen ervaren in Bolivia? Willen kennismaken met de Inca’s en hun eeuwenoude cultuur? Vastenactie gaat het gewoon doen! Op woensdag 2 maart start de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’: de deelnemers lopen in ruim zes weken van Guatemala door Latijns-Amerika via onder andere Brazilië en Argentinië.

De wandeltocht is maar liefst 30.000 kilometer! Deelnemers lopen samen met anderen: u kunt in uw eigen omgeving ‘gewoon’ uw wandelingen maken – of uw fietstocht of hardloopronde – en u meldt vervolgens op de speciale actiewebsite hoeveel kilometer u hebt afgelegd. Uw kilometers worden toegevoegd aan de reis en zo leggen de deelnemers samen de duizenden kilometers in ruim zes weken af. U ontvangt tussentijds regelmatig updates over de landen en plaatsen waar de tocht langskomt en over de ervaringen van mede-wandelaars.

Aanmelden en kosten

Vastenactie steunt jaarlijks zo’n 60 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Met de reis door Latijns-Amerika wordt geld ingezameld voor mensen in Guatemala en Brazilië, die bedreigd worden in hun landrechten. Dagelijks worden mensen uit hun huizen gezet omdat een overheid of grote onderneming zijn oog heeft laten vallen op de kostbare grond waar ze wonen.

Vastenactie zamelt geld in voor juridische bijstand, maar ook voor zaaigoed en materialen zodat mensen een nieuw bestaan kunnen opbouwen. De minimale deelnamekosten aan de wandeltocht zijn daarom € 25. U kunt uzelf natuurlijk ook laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Meer informatie en aanmelden op www.vastenactie.nl.

 

Tags: