Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart ’24 uur voor de Heer’

Vrijdag 20 en zaterdag 21 maart ’24 uur voor de Heer’

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 maart vinden dit jaar de ‘24 uur voor de Heer’ plaats. De ’24 uur voor de Heer’ zijn een initiatief van paus Franciscus. Hij presenteerde dit initiatief in 2015 in de bul Misericordiae vultus, waarin hij het Heilig Jaar van de Barmhartigheid voor 2016 afkondigde. Daarna is het elk jaar onderdeel geweest van de Veertigdagentijd als periode van gebed, vasten en naastenliefde ter voorbereiding op Pasen.

De ‘24 uur voor de Heer’ nodigen ertoe uit het sacrament van verzoening te vieren in een context van eucharistische aanbidding. “Het initiatief moet in de bisdommen worden bevorderd,” benadrukt paus Franciscus in Misericordiae vultus (17). “Zeer veel mensen naderen opnieuw het sacrament van de verzoening en onder hen veel jongeren, die in deze ervaring vaak de weg weer vinden om terug te keren tot de Heer, om een ogenblik van intens gebed te beleven en de zin van het eigen leven opnieuw te ontdekken.”

Ook bisdommen en parochies in Nederland sluiten zich bij dit initiatief aan. Kijk hier voor een overzicht van alle initiatieven.

Kijk hier voor de uitgaven van Kerkelijke Documentatie met daarin  de bul Misercordiae vultus.

 

Foto: Ramon Mangold.  ‘24 uur voor de Heer’ in 2019.

Tags: