Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Vrijdag 2 februari: Verenigd in gebed voor de vrede

Vrijdag 2 februari: Verenigd in gebed voor de vrede

Vrijdag 2 februari viert de Rooms-Katholieke Kerk de Opdracht van de Heer in de tempel ofwel Maria Lichtmis; Jezus – het Licht van alle volken – werd door Jozef en Maria aan God opgedragen. Op dit feest bidden de Nederlandse Bisschoppen de rozenkrans tot intentie van de vrede in de wereld. De bisschoppen hopen dat velen met hen de rozenkrans meebidden, verenigd in gebed voor de vrede.

De Nederlandse bisschoppen bidden in 2018 elke maand op een speciale dag de rozenkrans, steeds tot intentie van de vrede in de wereld. Iedere maand wordt in één van de bisdommen tijdens een bijzondere gelegenheid hiervoor gebeden en de bisschoppen roepen gelovigen op om mee te doen, hetzij in een kerk of ieder op zijn of haar eigen plek, alleen of met anderen tezamen.

Sms ter herinnering

Op 2 februari ontvangen diegenen die zich daarvoor hebben aangemeld een sms bij wijze van herinnering dat die dag gezamenlijk de rozenkrans wordt gebeden. Aanmelden voor de sms-service kan nog steeds: u ontvangt dan elke maand een sms’je namens de bisschoppenconferentie ter herinnering dat op die dag het gezamenlijke gebed van de rozenkrans plaatsvindt. De ontvangers kunnen dan die dag ieder op eigen tijd en plaats meebidden en zich zo verbonden weten met elkaar en met de bisschoppen in het gezamenlijke gebed voor de vrede.

In bisdom Haarlem-Amsterdam wordt op 2 februari in het heiligdom van Onze Lieve Vrouw ter Nood gezamenlijk de rozenkrans voor de vrede gebeden om 11.30 uur, voorafgaand aan de Heilige Mis.

Klik hier om u aan te melden voor de maandelijkse sms.

Klik hier voor een handleiding voor het bidden van de rozenkrans.

Bij de foto: deze rozenkrans was van kardinaal dr. J. de Jong. Hij was aartsbisschop van Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Met zijn medebisschoppen en vele gelovigen heeft hij intens gebeden voor de vrede.