Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Uitnodiging voor de Nationale Bedevaart Brielle met gebedskaart (download)

Uitnodiging voor de Nationale Bedevaart Brielle met gebedskaart (download)

De Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 10 juli wordt vanaf 11.00 uur uitgezonden als livestream. Het bisdom Rotterdam heeft een gebedskaart beschikbaar gemaakt, die ook dient als uitnodiging om mee te vieren. Deze kaart is beschikbaar als download. Voor parochiebladen en -websites die de Nationale Bedevaar onder de aandacht willen brengen, zijn daarnaast verschillende digitale bestanden beschikbaar.

Het bedevaartseizoen in Brielle werd geopend op 8 mei. “Het hoogtepunt in het bedevaartseizoen is ook dit jaar weer de Nationale Bedevaart”, schrijft custos Jack Glas in een brief aan pastoors en moderatoren. “We hopen dat velen via de livestream in gebed verbonden willen zijn op zaterdag 10 juli.”

Gedurende het hele bedevaartseizoen zijn mensen uitgenodigd om individueel of in kleine groepen het bedevaartsoord te bezoeken. Een bezoek aan het heiligdom is mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen. In 2020 bezochten minder groepen de bedevaartskerk, maar maakten veel mensen van de mogelijkheid gebruik om het heiligdom te bezoeken voor persoonlijk gebed.

Bid de noveen mee vanaf 29 juni!

Op de website van het heiligdom is alle informatie te vinden van het bedevaartseizoen van dit jaar. Heel bijzonder ook staat daar de uitnodiging om lid te worden van de gebedskring van de Martelaren van Gorcum en mee te bidden met de noveen op de negen dagen voor de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum.

Van dinsdag 29 juni tot en met donderdag 8 juli kan iedereen dagelijks online meebidden om 12:00 uur (of natuurlijk op een later tijdstip). Op de feestdag van de HH. Martelaren van Gorcum zelf, donderdag 9 juli, is er om 14:00 uur een eucharistieviering. Ook deze plechtigheid is live te volgen via de website.

Kijk voor alle beschikbare downloads op de website van bisdom Rotterdam.

 

Bericht en afbeelding via bisdom Rotterdam.

Tags: