Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Tour WJD-kruis door Nederland in volle gang; kijk de video

Tour WJD-kruis door Nederland in volle gang; kijk de video

Van 14 oktober tot 6 november 2022 maakt het Wereldjongerendagen-kruis een tour door Nederland! Dit vier meter hoge kruis is een herkenbaar onderdeel van een landelijke pelgrimstocht door de bisdommen op weg naar de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon plaatsvinden. De tocht is op vrijdag 14 oktober van start gegaan in aartsbisdom Utrecht en is momenteel in volle gang.

“Ik vervoer vandaag een hele bijzondere vracht”, zegt Jakob Ruiter, terwijl hij zijn gele minibus start. “Ik breng het Nederlandse WJD-kruis naar Utrecht. Daar gaan we het kruis officieel wegzenden richting de rest van Nederland. Vanuit daar zullen we drie weken lang toeren met de bus en het kruis achterin.” Jakob is een van de mensen die te zien is in de video over de tournee door katholiekleven.nl.

De gedachte achter het WJD-kruis is: jongeren enthousiast maken voor de Wereldjongerendagen in Portugal volgend jaar. Dat zegt ook Carolien Hoogenboom die de rondgang van het WJD-kruis coördineert: “Het kruis komt langs vijftig verschillende plekken in Nederland, waar jongeren verzameld zijn. Zo worden de WJD daar onder de aandacht gebracht en het geloof.”

Het kruis is een kopie van het WJD-kruis dat paus Johannes Paulus II in 1983 cadeau deed aan jongeren en dat nu al bijna veertig jaar over de hele wereld reist.

Bekijk de video over de start van de rondgang van het kruis:

 

Foto: Ramon Mangold

 

Tags: , ,