Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > ‘Sterke vrouwen’ is het thema voor de Dag van het Jodendom op 17 januari 2023

‘Sterke vrouwen’ is het thema voor de Dag van het Jodendom op 17 januari 2023

In Nederland is op 17 januari 2023 in de Rooms-Katholieke Kerk de Dag van het Jodendom. Het thema voor deze dag is: ‘Sterke vrouwen’. In de bisdommen worden verschillende activiteiten georganiseerd rond dit thema.

Het onderwerp verwijst naar het begin van het Bijbelboek Spreuken 31,10-31: ‘Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?’ In het jodendom begint met deze tekst de huisliturgie op sjabbatavond. Katholieken kennen hem vooral als Schriftlezing bij de uitvaart van een overleden vrouw.

Maar de Bijbel kent veel meer teksten waarin vrouwen de hoofdrol spelen – als raadgever, probleemoplosser, moeder, dochter, profeet, leerling, steunpilaar, overlever en redder van bedreigde levens. Over die vrouwen en andere vrouwen uit de Joodse en christelijke tradities gaat deze Dag van het Jodendom.

De Dag van het Jodendom is een initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie en wordt inhoudelijk ondersteund door de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ). Kijk voor meer informatie ook op dagvanhetjodendom.nl

 

Bron: Dagvanhetjodendom.nl, foto: Pixabay.

 

Tags: