Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Sint Jozefjaar: video van katholiekleven.nl vanuit de kapel van Sint Jozef in Smakt

Sint Jozefjaar: video van katholiekleven.nl vanuit de kapel van Sint Jozef in Smakt

In een nieuwe video op katholiekleven.nl vertelt deken Ed Smeets (foto) vanuit de kapel van Sint Jozef in Smakt over de betekenis van de heilige Jozef: “Hij is trouw aanwezig en leert ons om juist in de trouwe dienstbaarheid onze plek te vinden, onze vrede en onze vreugde. Dat is iets heel belangrijks wat Sint Jozef ons natuurlijk altijd al heeft kunnen leren, maar zeker ook vandaag de dag.”

Op 19 maart viert de Kerk het feest van Sint Jozef. Deken Smeets spreekt over hem samen met Leo van Dijck van de Stichting Sint Jozefkapel en bezoekers van de kapel. “Als er iets is met de kinderen of de kleinkinderen, of vrienden dan steek ik hier een kaarsje aan”, vertelt een van hen. “Thuis hebben we altijd een noveenkaars klaarstaan voor als er iets is met iemand waar we van houden.”

Een buitengewone figuur

Paus Franciscus noemt Jozef een buitengewone figuur: “De man die onopgemerkt blijft, de man van de dagelijkse, discrete en verborgen aanwezigheid, een bemiddelaar, een steun en een gids in moeilijke momenten. De heilige Jozef herinnert ons eraan dat allen die schijnbaar verborgen zijn of op de achtergrond staan, een ongeëvenaarde hoofdrol spelen in de heilsgeschiedenis.”

De paus riep een ‘Sint Jozefjaar’ uit (8 december 2020 – 8 december 2021) en schreef bij die gelegenheid een apostolische brief “Patris corde”. De brief is genoemd naar de eerste woorden: “Met het hart van een vader: zo heeft Jozef Jezus liefgehad.”

Kijk de video op katholiekleven.nl.

 

 

Tags: , ,