Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Religieuzen zoeken bruggenbouwers voor KNR-Waarderingsprijs 2020

Religieuzen zoeken bruggenbouwers voor KNR-Waarderingsprijs 2020

In 2020 wordt door de religieuzen, verenigd in de Konferentie Nederlandse Religieuzen, opnieuw een KNR-waarderingsprijs uitgereikt. Dit jaar staat de prijs in het teken van het omgaan met verschillen en vooral het overbruggen daarvan. Voordragen van projecten en initiatieven die in aanmerking komen, kan tot uiterlijk 30 april.

De KNR-waarderingsprijs is een prijs ter bekroning van activiteiten, die passen bij de traditie van religieuzen op het gebied van zorg, onderwijs en spiritualiteit. De prijs is bedoeld voor een initiatief dat de religieuzen waarderen en waarin zij zich herkennen. Het bestaat uit een bronzen beeldje en een geldbedrag van € 5.000. Dit jaar is de prijs bestemd voor een project of initiatief dat zich in het brede gebied van onderwijs en vorming op bijzondere wijze inzet voor het overbruggen van verschillen.

Nominaties gevraagd

Iedereen kan een nominatie doen. Te denken valt aan projecten of initiatieven die door scholing, vorming of coaching in brede zin bijdragen aan het overbruggen van verschillen in de maatschappij. Wie een dergelijk project of initiatief kent en waardeert, wordt van harte uitgenodigd het voor te dragen voor de KNR-waarderingsprijs 2020. Doe het uiterlijk 30 april 2020 met gebruik van het speciale nominatieformulier.

Dit formulier en meer informatie over aanmelden en de procedure, is te vinden op de website van de knr: www.knr.nl.

Tags: ,