Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Interreligieuze dialoog > Prinses Beatrix aanwezig bij In Vrijheid Verbonden, thema: duurzaamheid vanuit levensbeschouwing

Prinses Beatrix aanwezig bij In Vrijheid Verbonden, thema: duurzaamheid vanuit levensbeschouwing

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix woont maandagavond 16 januari 2023 in Tivoli Vredenburg in Utrecht het symposium bij van het interreligieuze netwerk In Vrijheid Verbonden. Het thema van de bijeenkomst is ‘duurzaamheid vanuit levensbeschouwing’. Namens de Rooms-Katholieke Kerk is onder anderen mgr. Woorts, bisschopreferent voor de Interreligieuze Dialoog, aanwezig. 

Tijdens de bijeenkomst is kunsthistorica en filosoof Eva Rovers hoofdspreker. Zij schreef een boek over manieren waarop gewone mensen kunnen zorgen voor buitengewone maatschappelijke veranderingen, zoals bij de klimaatcrisis.

Daarnaast is er een panelgesprek met jonge vertegenwoordigers van het Boeddhisme, Hindoeïsme, Jodendom, Christendom, Islam en Humanisme over duurzaamheid vanuit deze tradities. Prinses Beatrix krijgt het eerste exemplaar van de bundel over duurzaamheid vanuit de tradities in Nederland overhandigd. Na afloop van de bijeenkomst gaat zij in gesprek met verschillende religieuze leiders en betrokken jongeren.

In Vrijheid Verbonden

In Vrijheid Verbonden is een groep mensen die vanuit verschillende religies en levensbeschouwingen samenkomen en de handen ineen slaan om zich gezamenlijk te presenteren en sterk te maken voor de democratie. De eerste bijeenkomst werd ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix in 2005 georganiseerd. De gemeente Utrecht is mede-gastheer.

Foto: bijeenkomst In Vrijheid Verbonden 2020, in het midden prinses Beatrix en geheel links Berry van Oers, betrokken bij de organisatie van In Vrijheid Verbonden namens de R.-K. Kerk.

Tags: , ,