Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Paus roept jongeren voor Wereldjongerendag op om na pandemie nieuw hoofdstuk te beginnen

Paus roept jongeren voor Wereldjongerendag op om na pandemie nieuw hoofdstuk te beginnen

Paus Franciscus roept jonge mensen uit de hele wereld op om na de pandemie en het lijden en het isolement dat die met zich heeft meegebracht, een nieuw hoofdstuk in de menselijke geschiedenis te beginnen. De coronacrisis bracht ernstige beperkingen met zich mee voor jongeren. Maar nu is er een kans op een nieuwe start, schrijft hij in een boodschap voor de Wereldjongerendag op het feest van Christus Koning, 21 november.

Het motto van deze jongerendag is dit jaar ontleend aan de Handelingen van de ApostelenSta op! Ik kies jou om getuige te zijn van wat je hebt gezien. De wereld heeft jouw kracht, enthousiasme en passie nodig.

De paus dringt er bij de jongeren op aan om de authenticiteit te herontdekken door Christus. Hij nodigt hen ook uit om uit om stil te staan bij Paulus’ bekering op de weg naar Damascus en zegt dat hij hen bij de hand wil nemen op weg naar de Internationale Wereldjongerendagen (WJD) van Lissabon in 2023.

Paus Franciscus: ‘Geen enkele jongere valt buiten het bereik van Gods genade en barmhartigheid. Laten we ons openstellen voor de verrassingen van God, die zijn licht op ons pad wil laten schijnen.’

De kerkleider moedigt de jongeren verder onder meer aan om zich in te zetten voor een integrale ecologie en hulp aan migranten en vluchtelingen. De nationale Wereldjongerendag, die gevierd wordt in de bisdommen, vindt plaats op 21 november, op het feest van Christus Koning, de laatste zondag van het liturgische jaar.

Boodschap paus Franciscus Wereldjongerendag 2021 

 

Foto WJD in Panama: Ramon Mangold.

 

Bron: VIS/kerknet.be

Tags: ,