Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Paus Franciscus bij slotmis Eucharistisch Congres in Boedapest, Hongarije

Paus Franciscus bij slotmis Eucharistisch Congres in Boedapest, Hongarije

Van 5 tot 12 september vindt in Boedapest, hoofdstad van Hongarije, het Internationaal Eucharistisch Congres plaats.  Kardinaal Peter Erdö, de aartsbisschop van Esztergom-Boedapest, heeft recent bevestigd dat paus Franciscus bij de slotmis op 12 september aanwezig zal zijn.

Sinds 1981 vindt Eucharistisch Congres om de vier jaar (met uitzondering van het heilig jaar 2000) plaats en telkens op een andere locatie. Het congres werd voor het eerst georganiseerd in 1881 in het Franse Lille. Het laatste congres, de 51ste editie, was van 24 tot 31 januari 2016 in Cebu op de Filipijnen.

Paus Franciscus 

Kardinaal Erdö zegt over de komst van paus Franciscus: “De gemeenschap van katholieke gelovigen wacht met grote vreugde en liefde op de komst van de Heilige Vader. Wij bidden dat zijn bezoek een teken van hoop zal zijn en een nieuw begin na de afname van de pandemie”.

Kardinaal Erdö benadrukte het belang van de persoonlijke aanwezigheid van paus Franciscus bij de slotmis, aangezien gewoonlijk de pauselijke legaat de Heilige Vader vertegenwoordigt bij de eucharistische congressen. Ter gelegenheid van het laatste congres in Cebu bijvoorbeeld, stuurde de paus videoboodschappen. De laatste keer dat een paus deelnam aan het internationale congres was 21 jaar geleden in Rome, waar paus Johannes Paulus II aanwezig was.

Kijk voor meer informatie over het Internationaal Eucharistisch Congres op de speciale website van het congres.

Tags: ,