Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwe videoserie katholiekleven.nl: Geloven-hoe-zit-dat? Mag je een brood stelen?

Nieuwe videoserie katholiekleven.nl: Geloven-hoe-zit-dat? Mag je een brood stelen?

De sociale leer van de katholieke Kerk heeft vier principes of uitgangspunten. Deze principes zijn: het algemeen welzijn, de waardigheid van de menselijk persoon, subsidiariteit en solidariteit. Wie Gods geboden wil volgen – en in het bijzonder het gebod van de liefde tot God en de naaste – kan niet om deze uitgangspunten heen. Een nieuwe serie van vier video’s op katholiekleven.nl geeft uitleg over deze belangrijke uitgangspunten voor het katholiek sociaal handelen.

Christenen zijn geroepen om anderen te helpen, het algemeen welzijn te dienen, iedere persoon bij te staan bij de ontwikkeling van een menswaardig bestaan en groepen en gemeenschappen te beschermen bij hun eigen, specifieke rechten.

Stan van Ommen (foto) en Limarley Kingsale geven uitleg over deze belangrijke uitgangspunten voor het katholiek sociaal handelen in de nieuwe serie. In de eerste video gaat het over het algemeen welzijn. Wat is algemeen welzijn? Waar moet je dan aan denken? En wat zegt het over privé-eigendom? Mag iemand jouw telefoon gebruiken? En mag je een brood stelen?

Kijk de eerste video en lees meer op katholiekleven.nl.

Tags: ,