Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: pdf boek, kerstkaart en meer

Nieuwe downloads op website Vierkerstmis.nl: pdf boek, kerstkaart en meer

De website Vierkerstmis.nl is aangevuld met onder meer enkele nieuwe downloads. Zo kunnen bezoekers nu een gratis ontwerp downloaden voor een kerstkaart in de huisstijl van Vier Kerstmis (afbeelding). Met de oproep Vier Kerstmis nodigen de Nederlandse Bisschoppen iedereen uit om ondanks Covid-19 toch Kerstmis mee te vieren, als er geen plek is in de kerk, dan thuis in eigen kring.

Verstuur een kerstkaart

De Vier Kerstmis-kerstkaart die beschikbaar is als download, is printbaar op bijvoorbeeld fotopapier. Er blijft ruimte over om een eigen, handgeschreven tekst toe te voegen aan de binnenzijde als de kaart gevouwen is.  De kerstkaart wordt daarnaast ook als drukbestandje aangeboden voor degenen die er zelf meerdere willen laten drukken. In deze tijd van Covid-19, met alle beperkingen op het gebied van familie- en vriendenbezoek, is het krijgen van een kerstkaart een lichtpunt. Versturen dus!

Bestseller als download

Verder wordt bezoekers van Vierkerstmis.nl het boekje Van Allerheiligen tot Kerstmis aangeboden. Deze recente bestseller van uitgeverij Adveniat is door uitgever Leo Fijen voor dit doel beschikbaar gesteld. Het is een boekje voor iedereen die in de Advent toe wil bidden naar Kerstmis. Met bijdragen van onder anderen mgr. J. Hendriks, bisschop van Haarlem-Amsterdam, Herman Finkers, Anselm Grün en Antoine Bodar.

#Nietalleen kaarsje

Ook is een link toegevoegd naar de decemberactie van #NietAlleen. Dit platform is interkerkelijk opgezet in de eerste maanden van de Covid-19 pandemie als online plek waar mensen hulp kunnen aanbieden maar ook kunnen vragen. Voor de maand december is er de campagne: ‘Je hoeft het #Nietalleen te doen!’. Onderdeel daarvan is het uitdelen van een  #Nietalleen kaars of kaartje. Dat werkt dan als volgt:

  • Bezoek iemand in je omgeving en laat weten dat je er voor die persoon bent. Neem een kaarsje mee – een mooie herinnering voor degene die je bezoekt én een symbool van licht en hoop.
  • Maak er een #Nietalleen kaarsje van met een kaarswikkel en/of kaartje. Te bestellen of uit te printen via de site van #Nietalleen.
  • Vraag of degenen die je bezoekt de kaars elke avond achter hun raam willen branden als teken van verbonden zijn (en doe dat zelf ook!)


Ga naar vierkerstmis.nl voor alle downloads en links.

 

Tags: ,