Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Mgr. Van den Hende zegent de bloemen die op transport gaan naar Rome

Mgr. Van den Hende zegent de bloemen die op transport gaan naar Rome

Op dinsdag 27 maart zegende Mgr. Van den Hende de bloemen die op transport gaan naar Rome. Het bloementransport voor de paus vertrok vanaf de Keukenhof in Lisse. “Vandaag ligt er een rode draad tussen de Keukenhof en Rome”, zei de bisschop voordat hij het gebed uitsprak waarmee de bloemen en planten werden gezegend.

Donderdag komt het bloementransport aan in Rome. Vanaf dat moment wordt de bloemenzee op het Sint Pietersplein opgebouwd. Op de vraag van journalisten naar de meeuwen die vorig jaar van zaterdag op paaszondag een kleine ravage aanrichtten op het Sint Pietersplein, gaf de bisschop aan: “Wij vinden de bloemen mooi. En het is niet gek dat de meeuwen er ook met hun snavel bovenop willen zitten. De meeuwen, mensen, en de planten maken onderdeel uit van dezelfde schepping. Ik ga ervan uit dat ze er samen wel uitkomen.”

De bisschop vroeg om zegen over de bloemen aan het begin van het transport naar Rome: “We bidden en vragen zegen om God te bedanken voor de schepping, voor groeikracht en leven, die we van God ontvangen. En we vragen Gods zegen voor de reis, opdat deze bloemen en planten, waar met zoveel zorg en vakmanschap aan is gewerkt, tot volle bloei komen op het Sint Pietersplein. Met Pasen vieren we dat Jezus is verrezen. De kleurrijke bloemen, planten en bomen onderstrepen dat Pasen ons belangrijkste feest is met uitzicht op de eeuwigheid bij God.”

 

Bericht en foto via bisdom Rotterdam.