Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Misbruik > Mgr. Van den Hende doet verslag van opening top in Rome: drijfveren paus zijn erkenning, aanpak, gebed

Mgr. Van den Hende doet verslag van opening top in Rome: drijfveren paus zijn erkenning, aanpak, gebed

Op donderdag 21 februari opende de ontmoeting van bisschoppen en religieuzen in Rome met getuigenissen van slachtoffers van seksueel misbruik uit verschillende werelddelen. Paus Franciscus was de hele ochtend aanwezig en hield bij de opening een toespraak. Mgr. Van den Hende doet in een video van katholiekleven.nl verslag.

 

“Je merkt dat de paus een belangrijke drijfveer heeft om deze bijeenkomst te houden,” vertelt Mgr. Van den Hende. “Dat is gezamenlijke erkenning, gezamenlijke aanpak en gebed. Die drie pijlers zijn fundamenteel voor deze bijeenkomst.”

Daarna volgden inleidingen en gesprekken van de deelnemers in taalgroepen. Mgr. Van den Hende vertelt in deze video dat hij daarin kon spreken over de Nederlandse ervaringen met de aanpak en preventie van seksueel misbruik van minderjarigen door medewerkers van de R.-K. Kerk.

Bekijk de video: