Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Misbruik > Video: mgr. Van den Hende blikt in interview vooruit op top over seksueel misbruik

Video: mgr. Van den Hende blikt in interview vooruit op top over seksueel misbruik

Katholiekleven.nl, het videokanaal van de bisschoppenconferentie, heeft een interview gepubliceerd met mgr. Van den Hende waarin hij in Rome aan de vooravond van de top over seksueel misbruik vooruitblikt. “De paus wil dat we misbruik van minderjarigen in de Kerk in gezamenlijkheid bespreken. Hij kan niet alleen in de hele wereld een keer brengen. Maar hij kan wel met alle bisschoppenconferenties en met religieuze ordes en congregaties samen spreken over het grote probleem van seksueel misbruik.”

Vanuit Nederland neemt mgr. Van den Hende als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie deel aan de ontmoeting die van 21 tot en met 24 februari plaatsvindt in Rome. Tijdens de bijeenkomst zal worden gesproken over seksueel misbruik van minderjarigen.

In de video vertelt de bisschop wat hij verwacht van de bijeenkomst en over de ontmoetingen die hij met slachtoffers van seksueel misbruik had. “Deze mensen zal ik ook zeker in mijn hart meedragen nu we hier zijn. We spreken concreet over mensen en niet over anonieme problemen of abstracte dingen.”

Kijk hier het interview met mgr. Van den Hende: