Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Parochiebladenservice > Lied voor de Wereldjongerendagen 2023 bekend gemaakt: ‘Er staat iets te gebeuren…’

Lied voor de Wereldjongerendagen 2023 bekend gemaakt: ‘Er staat iets te gebeuren…’

“Há Pressa no Ar”. Dat is de titel van het themalied voor de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2023 in Lissabon worden gehouden. De titel, die vertaald kan worden met ‘er hangt spanning in de lucht’ en ‘er staat iets te gebeuren’ herinnert aan Maria’s haast om haar nicht Elizabeth te ontmoeten evenals haar “ja” aan de engel Gabriël bij de aankondiging van de geboorte van Jezus.

Op woensdag 27 januari 2021 werd het lied uitgebracht, exact twee jaar nadat paus Franciscus bekend maakte dat de Portugese hoofdstad de gastheer zou zijn voor de WJD. Jonge mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd zich met Maria te identificeren wanneer ze het lied zingen, “zich wijdend aan het dienen, aan de missie en aan de omvorming van de wereld”, zo verklaart de organisatie. De tekst roept ook feeststemming op, net als de vreugde die van Jezus uitgaat.

WJD@Home
Op zondag 31 januari geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen. Jongeren uit dit bisdom, maar ook uit andere bisdommen sluiten aan bij een online ontmoeting waar bisschop Liesen een inleiding geeft over het WJD-thema: ‘Sta op. Ik benoem je als getuige van wat je hebt gezien.’ (Handelingen 26, 16). Kapelaan Jochem van Velthoven geeft aansluitend een presentatie.

Kijk hier de video bij het lied:

 

Bericht en afbeelding via bisdom Breda.

Tags: