Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) zoekt bruggenbouwers voor KNR-Waarderingsprijs

Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) zoekt bruggenbouwers voor KNR-Waarderingsprijs

Eens in de twee jaar reiken de Hogere Oversten van de religieuze orden en congregaties, verenigd in de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen) een prijs uit aan een initiatief dat zij waarderen en waarin zij zich herkennen. De KNR waarderingsprijs is een prijs ter bekroning of stimulering van activiteiten, die in de lijn staan van religieuze tradities op het gebied van zorg, onderwijs en spiritualiteit.

De prijs van 2021, een geldbedrag van € 5.000,– en een bronzen beeldje,  is bestemd voor een project of initiatief dat zich in het brede gebied van onderwijs/vorming op bijzondere wijze inzet voor het overbruggen van verschillen.

Nomineren voor 31 maart

Iedereen kan een persoon, project of initiatief voordragen dat door scholing, vorming of coaching in brede zin bijdraagt aan het overbruggen van verschillen in onze maatschappij. Dat kan via het nominatieformulier, in te leveren uiterlijk 31 maart 2021.

Het kunstwerk

Het te winnen kunstwerk, gemaakt door pater Math van Kampen, toont twee handen die een vlammetje beschermen en verder dragen. Het beeldje staat symbool voor alle vrouwen en mannen die met hun woorden en daden, de spiritualiteit die religieuzen beweegt op eigen, inspirerende wijze handen en voeten geven en verder dragen.

Criteria en procedure 
Aanmeldformulier nominatie

Kijk voor meer informatie ook op www.knr.nl.

Tags: