Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Datum WJD 2023 bekend: JongKatholiek ontwikkelt reisinitiatieven met Huis voor de Pelgrim

Datum WJD 2023 bekend: JongKatholiek ontwikkelt reisinitiatieven met Huis voor de Pelgrim

De eerstvolgende katholieke Wereldjongerendagen vinden plaats van 1 tot en met 6 augustus 2023 in Lissabon. Die data zijn de eerste week van oktober in Rome bekend gemaakt. Vanuit Nederland zal JongKatholiek in samenwerking met het Huis voor de Pelgrim reisinitiatieven voor de WJD23 ontwikkelen.

Het Huis voor de Pelgrim in Maastricht is een officieel erkende bedevaartorganisatie die al meer dan honderd jaar bedevaartreizen organiseert naar onder meer Lourdes, Rome en Israël. Ook bij voorgaande edities van de Wereldjongerendagen was het Huis voor de Pelgrim zijdelings betrokken.

Voorprogramma

De reisinitiatieven worden ontwikkeld in samenwerking met de jongerenwerkers van de zeven Nederlandse bisdommen. Voorafgaand aan het officiële programma in Lissabon vindt er een voorprogramma plaats in verschillende regio’s in Portugal, de zogeheten ‘dagen van de bisdommen’. De deelnemers hebben dan volop de gelegenheid om in contact te komen met katholieke jongeren uit andere landen.

Hoogtepunt van de Wereldjongerendagen is het bezoek van de paus. Tijdens de slotviering worden meer dan een miljoen deelnemers verwacht. De katholieke Wereldjongerendagen vinden elke twee of drie jaar in een ander werelddeel plaats. De laatste keer was in 2019 in Panama. De bedoeling was dat de volgende editie in 2021 zou plaatsvinden, maar vanwege de coronapandemie is deze uitgesteld tot 2023.

Foto Wereldjongerendagen in Panama: Ramon Mangold

 

Tags: , , ,