Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > KRO-NCRV zoekt nieuwe presentator voor het wekelijkse Geloofsgesprek

KRO-NCRV zoekt nieuwe presentator voor het wekelijkse Geloofsgesprek

KRO-NCRV maakt verschillende katholieke programma’s, zoals Kloostergasten, Kruispunt, de Eucharistieviering en Het Geloofsgesprek. Voor dat laatste programma is de omroep nu op zoek naar een nieuwe presentator omdat drijvende kracht en het vertrouwde gezicht van het programma, Leo Fijen, eind 2023 afscheid neemt. ‘Ben jij een betrokken katholiek die oprecht geïnteresseerd is in het geloof van anderen, en heb je presentatietalent, meld je dan aan’, zo staat in de vacature.

KRO-NCRV zoekt een nieuwe presentator voor levensbeschouwelijke programma’s, waaronder Het Geloofsgesprek. Elke zondagmorgen, voorafgaand aan de live uitzending van de eucharistieviering, wordt een katholiek geïnterviewd over zijn of haar geloof. Welke rol speelt dat geloof in het dagelijkse leven van deze persoon?  Op welke manier troost het, inspireert het, zet het in beweging?

Levende realiteit

‘We zijn op zoek naar iemand voor wie het katholieke geloof niet enkel een mooie herinnering is, maar een levende realiteit. Je bent als presentator oprecht geïnteresseerd in de zielenroerselen van andere mensen en in staat mensen te verleiden deze te delen. Aantoonbare media-ervaring is gewenst.’

Belangstellenden kunnen tot 28 september reageren, door onder meer een kort filmpje te maken om zichzelf voor te stellen en iets te vertellen over de eigen motivatie.

Kijk voor meer informatie over hoe te solliciteren op de website van KRO-NCRV.

 

 

Tags: , , ,