Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Dossiers > Uitgelicht: Coronavirus > KRO-NCRV komt in tijden van corona met dagelijkse live stream eucharistie en dagsluiting

KRO-NCRV komt in tijden van corona met dagelijkse live stream eucharistie en dagsluiting

KRO-NCRV verzorgt sinds woensdag 18 maart van maandag tot en met zaterdag een live stream van de eucharistieviering en de dagsluiting vanuit Hilversum. Dit wordt online uitgezonden via de website en het facebookaccount van KRO-NCRV.nl/katholiek. Op deze manier wil de omroep mensen in deze tijden, waarin het coronavirus heerst, pastorale nabijheid bieden.

Pastoor Jules Dresmé celebreert van maandag tot en met zaterdag de eucharistieviering om 09.30 uur vanuit de Mariakapel van de St. Vituskerk in Hilversum. Om 19.00 uur verzorgt hij een dagsluiting met gebed en bemoedigend woord. Hierin neemt pastoor Dresmé de gebeden mee, die ingezonden kunnen worden via dagintentie@kro-ncrv.nl . Dit mailadres is uitsluitend voor de onlinevieringen vanuit de St. Vituskerk.

Behalve pastoor Dresmé gaan ook mgr. Jan Hendriks, bisschop-coadjutor van het bisdom Haarlem-Amsterdam en pastoor Eric Fennis, pastoor van de Basiliek van de H. Nicolaas in Amsterdam, regelmatig celebreren.

Update 1 juni: De dagelijkse online uitzendingen van vieringen en geloofsgesprekken zijn per 1 juni 2020 weer gestopt!

Word nu abonnee (gratis) van de nieuwsbrief van rkkerk.nl

 

 

Tags: ,