Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > JongKatholiek organiseert digitale catechese avond over voor- en nadelen van online liturgie

JongKatholiek organiseert digitale catechese avond over voor- en nadelen van online liturgie

Op 24 april organiseert JongKatholiek een digitale catechese avond met als spreker broeder Michael Dominique Magielse o.p. In een online-sessie gaat hij in op de voor- en nadelen van online liturgie en over de (online) mogelijkheden om in de coronacrisis tot een ontmoeting met Christus te komen.

JongKatholiek organiseerde al eerder digitale catechesesessies in coronatijd. Deze waren binnen een week volgeboekt. Het grote succes hiervan is aanleiding om nu deze eenmalige digitale sessie te organiseren, zegt projectleider van JongKatholiek, Gerrie Conen.

Relatie religie en media

Michael-Dominique Magielse o.p. is dominicaan en als theoloog gespecialiseerd in de relatie religie en media (MA) en in de liturgiewetenschappen (STL). Hij werkt hij aan de School of Catholic Theologie (TST) van Tilburg University aan een promotieonderzoek naar digitale vormen van liturgie. Hij woont in een dominicanenklooster in de binnenstad van Rotterdam, waar hij zich bezighoudt met digitale vorming van prediking, onder meer via internet en sociale media. Samen met zijn medebroeders maakt hij de podcast ‘Predikers on-air’, met overwegingen op het evangelie van de dag. Michael-Dominique is diaken en bereidt zich voor op de priesterwijding later in 2020.

Naar het inschrijfformulier op JongKatholiek.

Tags: ,