Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Gratis download: zo ziet het kerkgebouw er uit

Gratis download: zo ziet het kerkgebouw er uit

In de eerste week van september verstuurt katholiekleven.nl 8.000 brochures over het kerkgebouw aan ruim vijftig rooms-katholieke parochies en parochiekernen die zich opmaken voor ‘Back to Church: Kerkproeverij’ (15-16 september).

De brochure ‘Ruimte voor God’ laat zien hoe een kerkgebouw is ingericht en wat de betekenis daarvan is. De uitgave wordt gratis ter beschikking gesteld in een samenwerking van katholiekleven.nl en rkkerk.nl en is voor parochies nu ook te downloaden.

Verwelkomen is goed, maar uitnodigen nog beter. Dat is kort gezegd de boodschap van ‘Back to Church: Kerkproeverij’ 2018. De onderliggende gedachte van deze interkerkelijke actie is dat er best veel mensen zijn die graag (opnieuw) eens naar de kerk zouden willen gaan, maar een te hoge drempel ervaren. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ daagt uit om te bouwen aan een cultuur die uitnodigend is en die de drempel om (weer) een keer naar de kerk te gaan verlaagt.

Nieuwe video

Bekijk binnenkort ook op katholiekleven.nl een filmpje met vicaris Arjen Bultsma van het landelijk kernteam van ‘Back to Church: Kerkproeverij’.

Download hier de brochure ‘Ruimte voor God’.

 

Foto: Ramon Mangold