Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Nieuwsberichten voor parochies > Gratis brochure Kerkgebouw voor Kerkproeverij/Back to church nu nog te bestellen

Gratis brochure Kerkgebouw voor Kerkproeverij/Back to church nu nog te bestellen

Binnen een maand tijd zijn er al tientallen bestellingen gedaan voor de speciale brochure die katholiekleven.nl beschikbaar stelt voor parochies die meedoen met Kerkproeverij/Back to Church. De oplage komt daarmee op enkele duizenden exemplaren.

De brochure laat zien hoe een kerkgebouw is ingericht en wat de betekenis daarvan is. De uitgave wordt gratis ter beschikking gesteld in samenwerking met rkkerk.nl.

Parochies die de gratis brochure willen ontvangen, kunnen deze tot 1 augustus bestellen. Daarna zijn bestellingen mogelijk zolang de voorraad strekt. Aanvragen kan via contact@katholiekleven.nl. De brochures worden in de eerste week van september verzonden.

Kerkproeverij/Back to Church is een van oorsprong Engels initiatief. Het werd in 2017 in Nederland geïntroduceerd vanuit de Raad van Kerken. De Nederlandse bisschoppen schaarden zich achter het idee om kerkgangers te vragen voor een bepaalde zondag mensen uit hun eigen omgeving – bijvoorbeeld familie, vrienden, buren, collega’s – uit te nodigen (weer) een keer mee naar de kerk te gaan. ‘Back to Church: Kerkproeverij’ daagt uit om te bouwen aan een cultuur die uitnodigend is en die de drempel om (weer) een keer naar de kerk te gaan verlaagt.

Lees hier meer over Kerkproeverij/Back to church.

 

Foto: Ramon Mangold