Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Gebedsestafette van bisdom naar bisdom in de Vredesweek: ‘Vrede verbindt over grenzen’

Gebedsestafette van bisdom naar bisdom in de Vredesweek: ‘Vrede verbindt over grenzen’

Op zaterdag 21 september gaat de Vredeweek van start. Deze week duurt tot en met 29 september en heeft in 2019 het thema ‘Vrede verbindt over grenzen’. Die verbinding krijgt in de bisdommen vorm door een gebedsestafette rondom het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima, dat in de vredesweek van bisdom naar bisdom zal reizen.

Het genadebeeld van onze Lieve Vrouw van Fatima is in 2017 gezegend door bisschop Liesen van bisdom Breda ter gelegenheid van het eeuwfeest van de verschijningen in Fatima. Het beeld heeft toen een rondgang gemaakt door het bisdom Breda. De gebedsestafette begint daarom in de Vredesweek in het bisdom Breda en wel in Bergen op Zoom.

Het beeld trekt vervolgens verder naar bisdom Rotterdam, naar bisdom Haarlem-Amsterdam, naar bisdom Groningen-Leeuwarden, naar het aartsbisdom Utrecht, naar bisdom Den Bosch, naar bisdom Roermond om tenslotte terug te keren in bisdom Breda. In elk bisdom is een plek aangewezen waarbij in nabijheid van het genadebeeld gebeden zal worden voor de vrede in de wereld. Deze locaties en de tijden voor het gebed worden op de website van de bisdommen bekend gemaakt en een ieder is welkom om mee te bidden.

Pax

De vredesweek is een initiatief van Pax. Deze internationaal werkende organisatie PAX (vrede) organiseert ieder jaar de nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen door heel Nederland komt Pax in actie voor vrede. Met mensen in conflictgebieden wordt gewerkt aan een menswaardige en vreedzame samenleving, overal in de wereld.

Kijk voor meer informatie over plaats en tijd op de website van uw eigen bisdom. Links naar de bisdom websites vindt u hier.

De agenda voor de gebedsestafette is als volgt:

Bisdom Datum:
Bisdom Breda Zondag 22 september
Bisdom Rotterdam Maandag 23 september
Bisdom Haarlem-Amsterdam Dinsdag 24 september
Bisdom Groningen-Leeuwarden Woensdag 25 september
Aartsbisdom Utrecht Donderdag 26 september
Bisdom Den Bosch Vrijdag 27 september
Bisdom Roermond Zaterdag 28 september

Foto: via bisdom Breda, Ramon Mangold.

Tags: