Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Interreligieuze dialoog > Donderdag 14 mei Interreligieuze dag van gebed, vasten en liefdadigheid

Donderdag 14 mei Interreligieuze dag van gebed, vasten en liefdadigheid

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog roept mensen van alle godsdiensten en levensbeschouwingen en alle mensen van goede wil op zich te verenigen, in deze moeilijke tijd van het coronavirus, in een dag van gebed, vasten en liefdadigheid op donderdag 14 mei 2020.

De Raad volgt hiermee de oproep van het ‘Hoger comité voor menselijke broederschap’, vorig jaar opgericht als antwoord op het document over menselijke broederschap, ondertekend door paus Franciscus en sjeik Ahmed el-Tayeb, grootimam van Al-Azhar.

De interreligieuze dag op 14 mei vindt inspiratie in de interreligieuze bijeenkomsten in Assisi. In 1986 kwamen religieuze leiders, joden, christenen, moslims, boeddhisten, hindoes en volgelingen van jainisme, shinto, sikhisme, traditionele religies van Afrika en Amerika en parsi’s daar samen op initiatief van paus Johannes Paulus II tijdens een vredesbijeenkomst en werd daarna jaarlijks herhaald. In 2005 organiseerde het platform In Vrijheid Verbonden voor het eerst een interreligieuze happening op een dergelijk grote schaal in Nederland.

Doe mee!

Ook gezondheid gaat iedereen aan, ongeacht religie of levensbeschouwing. De Katholieke Contactraad voor de Interreligieuze Dialoog spreekt dan ook de hoop uit dat velen op donderdag 14 mei meedoen aan de interreligieuze dag, vanwege de coronamaatregelen ieder veilig voor zich. “Om deze pandemie te overwinnen, de veiligheid, stabiliteit te herstellen, gezondheid en welvaart, zodat na deze pandemie onze wereld een betere plek voor de mensheid en broederschap zal worden dan ooit tevoren”, aldus het Hoger Comité voor de menselijke broederschap.

Namens de Katholieke Contactraad voor Interreligieuze Dialoog, Berry van Oers

Lees hier de oproep van de Pauselijke Raad voor Interreligieuze Dialoog

Lees hier het Communiqué Hoger Comité voor de menselijke broederschap (Engels)

 

Foto: Osservatoro Romano

Tags: ,