Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Bisschoppen roepen op tot steun voor hulpacties aan getroffenen van orkaan Irma

Bisschoppen roepen op tot steun voor hulpacties aan getroffenen van orkaan Irma

De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma. De beelden van verwoesting door de orkaan en onder meer de enorme schade op Sint-Maarten maken indruk en doen een dringend beroep op hulp. De bisschoppen vragen om te bidden voor de slachtoffers en om royaal te geven.

Meerdere hulporganisaties zijn inmiddels acties gestart en de bisschoppen roepen op deze te steunen. Geven kan in het kader van de nationale actiedag die komende vrijdag 15 september wordt georganiseerd onder de titel ‘Nederland helpt Sint-Maarten’ of via een van de andere noodhulpacties die in gang zijn gezet. De actie van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (Stichting BVA) loopt via de caritas ter plaatse. Het rekeningnummer van de BVA is NL38INGB0002010534, onder vermelding van ‘Sint-Maarten’. U kunt ook via de website doneren: www.stichtingbva.nl.

Foto via stichtingbva.nl

 

 

Tags: