Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Bisschop Smeets vertelt op katholiekleven.nl waarom deze Advent voor hem bijzonder is

Bisschop Smeets vertelt op katholiekleven.nl waarom deze Advent voor hem bijzonder is

Een half jaar geleden werd bisschop Harrie Smeets van Roermond in het ziekenhuis opgenomen met een hersentumor. Hij is ongeneeslijk ziek, maar vertelt: “Met name de laatste drie maanden gaat het eigenlijk stukken beter met mij.” De bisschop vertelt in een video interview met katholiekleven.nl over deze Advent en kijkt vooruit naar Kerstmis.

“Advent is de verwachting van Christus met Kerstmis. Voor mij is het in die zin een bijzondere Advent. Ik weet dat ik er gewoon rekening mee moet houden dat er op enig moment, en misschien ook niet al te lange termijn, een ogenblik komt dat ik dit leven vaarwel moet zeggen. Dus het is voor mij een Advent, een verwachting van Christus, die verder gaat dan normaal. Het is een Advent waarin ik Christus verwacht en echt verwacht, zoals het op het einde van het aardse leven zal zijn. Ik hoop dat ik nog wat tijd mag hebben, maar als die Advent voorbij is, en dat bepaal ik niet, dan zal die ontmoeting met Christus er zijn.”

In de tussentijd zet de bisschop stippen op de horizon. Zijn reis in september naar Lourdes was zo’n stip. ‘Wat is nu in deze tijd zijn volgende stip op de horizon?’ is een vraag die katholiekleven.nl hem stelt. De bisschop kijkt uit naar Kerstmis en hoopt dit in de kathedraal te kunnen vieren.

Bekijk de video:

Kijk ook op www.vierkerstmis.nl. 

Tags: , ,