Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Zondag 9 juni is Open Kloosterdag met als thema ‘Wat is jouw verhaal?’

Zondag 9 juni is Open Kloosterdag met als thema ‘Wat is jouw verhaal?’

Op zondag 9 juni wordt voor de elfde keer de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n dertig kloosters in het hele land zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Thema is dit keer ‘Wat is jouw verhaal?’.

Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat de keuze voor het klooster een eigentijdse levenskeuze is. Zij vertellen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Tijdens deze Open Kloosterdag willen de zusters, paters en broeders graag hun verhaal vertellen. Wie zijn zij?  Hoe ziet hun dagelijks leven eruit? Waar staan ze voor? Ze vertellen graag waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. En ze horen graag van de bezoekers wat hun verhaal is!

Gevarieerde programma’s

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Meer informatie

Op de website van de Konferentie van in Nederland gevestigde Religieuzen (KNR) staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s.

 

Tags: , ,