Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Adveniat presenteert inspiratieboekje over het Onze Vader in kader Jaar van Gebed

Adveniat presenteert inspiratieboekje over het Onze Vader in kader Jaar van Gebed

Op donderdag 16 mei is in ’s-Hertogenbosch een speciaal inspiratieboekje gepresenteerd in het kader van het Jaar van het Gebed. Het eerste exemplaar van het boekje met de titel ‘Onze Vader die in de hemel zijt’ werd door Leo Fijen van uitgeverij Adveniat overhandigd aan de bisschoppen mgr. Gerard de Korte en mgr. Herman Woorts, die beiden aan het boekje hebben meegewerkt.

Als voorbereiding op het Heilig Jaar 2025 staat in 2024 het gebed centraal. Een van de belangrijkste gebeden is het Onze Vader. Uitgeverij Adveniat heeft in samenwerking met de landelijke projectgroep Heilig Jaar dit meditatieboekje over het Onze Vader uitgegeven.

Daarin staan gebeden, meditaties en belevingsverhalen. Pater Jan Hulshof heeft bovendien een bezinnende tekst bij elke bede van het Onze Vader geschreven. Verder zijn er teksten en gedachten te lezen van onder anderen paus Franciscus, Manon Vanderkaa, Eric Borgman, Clara Sies, Titus Brandsma en de twee genoemde bisschoppen.

Het inspiratieboekje ‘Onze Vader die in de hemel zijt’ is uitgegeven bij Adveniat en kost € 12,99. Bij afname van 100 exemplaren of meer kost het boekje € 5 per stuk.

 

Bericht en foto (mgr. Woorts, mgr. De Korte, Leo Fijen) via bisdom Roermond.

Tags: ,