Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > Zondag 19 mei is Open Kloosterdag met als thema: ‘Wat beweegt je?’

Zondag 19 mei is Open Kloosterdag met als thema: ‘Wat beweegt je?’

Op zondag 19 mei wordt voor de negende keer de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n dertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is en hoe zij zelf religieus leven in deze tijd vormgeven.

Wat beweegt je? Dat is de centrale vraag voor deze Open Kloosterdag. De zusters, paters en broeders gaan graag met bezoekers in gesprek over deze vraag. Ze willen vertellen en laten zien wat hen bewogen heeft om te kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Maar ze horen ook graag van de bezoekers wat hen beweegt. Waarom zijn bezoekers naar het klooster gekomen en wat beweegt ze in hun dagelijks leven?

Gevarieerde programma’s

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van workshops, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Op de speciale website openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s.

 

Bericht en afbeelding via de KNR (Konferentie Nederlandse Religieuzen).

Tags: ,