Nieuws

Rooms-Katholieke Kerk Nederland > Actueel > ‘Werken aan je toekomst’ thema Bisschoppelijke Vastenactie 2020

‘Werken aan je toekomst’ thema Bisschoppelijke Vastenactie 2020

De campagne van de Bisschoppelijke Vastenactie in de veertigdagentijd 2020 – van 26 februari tot en met 12 april – staat in het teken van beroepsonderwijs en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. Het thema is dan ook ‘Werken aan je toekomst’. Een gedegen opleiding stelt mensen beter in staat een redelijk inkomen te verdienen en eventueel een eigen bedrijf op te zetten.

Hoewel tegenwoordig al 91 procent van alle kinderen wereldwijd basisonderwijs volgt, krijgen veel jongeren niet de kans om verder te leren. Ze zijn dan aangewezen op ongeschoold en slecht betaald werk.

Vervolgonderwijs is noodzakelijk

Miljoenen mensen die werken, leven ondanks hun baan in armoede. Een goede opleiding kan daar verandering in brengen en ervoor zorgen dat mensen een fatsoenlijk inkomen gaan verdienen. Dat maakt hen economisch en maatschappelijk sterker. Net als in Nederland is vervolgonderwijs dus noodzakelijk voor een toekomst met perspectief.

Op eigen benen

Met hulp van Vastenactie volgden al meer dan vierduizend mensen de afgelopen drie jaar een beroepsopleiding en kregen meer dan tienduizend jongeren basis- of voortgezet onderwijs. Met de Vastenactie-campagne 2020 krijgen nog veel meer mensen een steuntje in de rug om ze te helpen op eigen benen te staan, voor zichzelf en hun familie te zorgen én een rol te spelen in hun gemeenschap.

Onderneming opstarten

In 2020 steunt Vastenactie daarom verschillende projecten die beroepsonderwijs aanbieden –  onder andere in Bangladesh, Zambia en Sierra Leone. Voor veel (jonge) mensen zijn vakscholen te ver weg. Anderen, die wel een opleiding hebben gevolgd, vinden op het platteland waar ze wonen geen werk. Zij krijgen steun bij het opstarten van een eigen onderneming. Met deze projecten worden de mensen in de genoemde landen in staat gesteld te werken aan een betere toekomst.

Kijk voor meer informatie en hoe mee te doen op www.vastenactie.nl

 

Foto: via Vastenactie.

Tags: ,